Bergell 24-7 (Dag 3, Val de la Duana->Vicosoprano)

De volgende ochtend word ik wakker van de zon op de tent. Het is om 7 uur op 2500 m hoogte al warm genoeg om in t-shirt en korte broek buiten te zitten!
We doen op ’t gemak en gaan ons na het ontbijt te buiten aan het bouwen van dammen in het riviertje naast de tent. leuk!

Rond een uur of 9:30 gaan we toch maar weer eens op weg. We klimmen langs het lagh Pit de la Duana omhoog, over een sneeuwveldje en over de rotsen naar de pas de la Duana.
Aan de overkant van het dal worden we begroet door de granietwanden die het Bergell beroemd hebben gemaakt (binnen een bepaalde doelgroep dan toch).

Vanaf hier is het afdalen naar het 2000 m lager gelegen Bondo waar we een nachtje op de camping willen staan.
We zien het landschap langzaam veranderen van kale rotsen naar grazige alpenweiden tot we uiteindelijk weer onder de boomgrens belanden. Het lijkt een afdaling zonder eind, na elke bocht een nieuwe bocht en onze bij nader inzien niet zo goed getrainde afdaalspieren beginnen stevig te protesteren.
We stoppen in Soglio voor een drankje op het terras en zelfs Rolf, de ultieme bergenbikkel, spreekt zijn twijfels uit over de haalbaarheid van ons plan.
Wat te doen?

Na een biertje komen we op het lumineuze idee om de bus te pakken naar Maloja, de auto op te halen en naar de camping in Vicosoprano te gaan. Daar wilden we tenslotte al-tijd al naartoe!
Dan houden we morgen rustdag en gaan we overmorgen naar de Sciora hut om van daaruit de doorsteek over de Pas Cacciabella Sud naar Albigna te maken.
Mijn knieën zijn blij met dit besluit.

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s