Bergell 23-7 (Dag 2, Pass da Sett-> Val de la Duana)

De volgende ochtend schijnt de zon, is de hemel strakblauw en de wind verdwenen. Warm is het nog niet, maar dat maakt niet uit. Dat komt vanzelf wel.
We drinken een bakkie, werken een mok ontbijtpap naar binnen, slingeren de rugzakken om de al enigszins beurse schouders en beginnen aan de afdaling naar het Val Maroz.

Daar gaan we naar rechts en slenteren door de onderdehand brandende zon langzaam omhoog naar de boerderij Maroz Dent.
Daar steken we de rivier over en vinden een perfect plekje voor de lunch.
Er komen best veel mensen langs, maar die gaan allemaal omhoog richting Val da Cam. Ons doel ligt een dal verderop; het Val de la Duana.
Het pad voert ons helemaal naar het eind van het Val Maroz en buigt dan scherp omhoog. Het is verrekte warm, verrekte steil en de rugzakken zijn verrekte zwaar. Zo te zien heeft het hier onlangs flink geregend want hele stukken pad zijn weggespoeld. We kruipen omhoog in een tempo waar de gemiddelde bejaarde zich nog voor zou schamen. Maar allez, ook de slak bereikt uiteindelijk z’n doel…

Het lagh de la Duana is adembenemend mooi en we twijfelen even of we hier de tent zullen opzetten. We besluiten toch door te lopen naar het lagh Pit de la Duana, dat was tenslotte het oorspronkelijke plan en anders wordt de tocht van morgen wel heel lang.

Maar dat tweede meertje is verder weg dan gedacht en we zijn al een uur of 7 onderweg. Dus als we vlak onder het lagh Pit de la Duana een mooie bivakplek vinden, houden we het voor vandaag voor gezien. We zijn moe en hebben dorst en honger.
De heupfles wodka en de nootjes komen tevoorschijn en we gaan eerst even lekker borrelen. Dat hebben we wel verdiend. Maar oef, zo’n vingerhoedje drank komt hard aan na zo’n dag…hips…
We koken pasta met tomatensaus en worst en gaan na het eten toch nog even naar boven om te checken of de kampeerplekjes bij het meer misschien niet toch nog mooier zijn dan waar wij staan.
Gelukkig is dat niet het geval.

Ondanks dat we op zo’n 2500 meter hoogte zitten, is het een bijna zwoele avond. We zitten nog relatief lang buiten, genieten van de zonsondergang en de stilte en duiken tegen 21:30 de zak in.

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s